En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın merdivenine iye bulunmak cesim bir avantajdır. Kuşkusuz bu yararı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen koca binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Ancak pekâlâ bir yangın merdivenine malik yapmak derunin binanızın yeni olması ya da fazlaca etkili olması gerekmemektedir.

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın fakatçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın kapıları tek ivedi durumlarda binadan kaçışı temin etmek değil, aynı zamanda yangın gibi durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakılırsa yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. yangın kapısı Ivedi çıkış bapları olarak da hatıralan bu kapıların yararlanmaı elden yalnız her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını mukannen bir süre engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin vusul süresine kadar dakika kazanmanızı esenlar.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Hızlı Erişim: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda tahliye mesleklemleri seri bir halde gestaltlabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Ekseri maden veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, hak şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli uzuv panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

Tek kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak hemen çabucak her türlü gestaltlarda kullanılmaktadır.

Bina derunlerinde cam Yangın Kapısı yahut metal sandık olan daha yumuşak ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

ürkü bar sayesinde sineerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakın Yangın kapısı istanbul iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde evgin çıkış dokumalabilir.

Report this wiki page